Donald Trump cere companiilor americane să înceteze să mai fac afaceri cu China

  • 24 August 2019 14:52
Donald Trump cere companiilor americane să înceteze să mai fac afaceri cu China

Președintele american, Donald Trump, a decis să majoreze cu cinci puncte procentuale tarifele anunțate deja pentru mărfurile importate din China, în valoare de 550 de miliarde de dolari.

Decizia lui Donald Trump reprezintă un răspuns la tarifele impuse de China pe mărfuri americane, în valoare de 75 de miliarde de dolari, menționează Radio România Actualități.

Totodată, liderul de la Casa Albă le-a cerut companiilor americane să ia în calcul mutarea fabricilor pe care le dețin în China, ceea ce a dus la căderi pe bursă.

Președintele Trump a cerut ieri companiilor americane să înceteze să mai fac afaceri cu China, să plece din China și a anunțat noi taxe vamale, pe care le va impune produselor chinezești ca răspuns la anunțul Beijingului privind noi tarife asupra unor produse americane, în valoare de 75 de miliarde de dolari, inclusiv mașini și produse agricole.

Donald Trump a anunțat, într-un tweet, că procentul de 10% taxe vamale asupra produselor chinezești în valoare de 300 de miliarde de dolari, care urmează să intre în vigoare la 1 septembrie, va crește la 15 procente. Tarife adiționale asupra produselor chinezești, în valoare de 250 de miliarde de dolari, vor crește de la 25 de procente la 30, începând cu 1 octombrie.

Ceva mai devreme, președintele Rezervei Federale, ‎Jerome Powell, a recunoscut că incertitudinile politicii comerciale par să joace un rol în încetinirea globală.

Președintele Trump la atacat, într-un tweet, pe Powell: „Singura mea întrebare este: cine este un inamic mai mare ‎Jay Powell sau președintele Chinei, Xi?”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău