Donald Trump avertizează Iranul "să aibă grijă" după anunțul Teheranului privind creșterea concentrației uraniului îmbogățit

  • 08 Iulie 2019 08:47
Donald Trump avertizează Iranul

Președintele american Donald Trump a declarat că Iranul "ar face bine să aibă grijă", la câteva ore după ce Teheranul a anunțat că va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă de Acordul atomic cu marile puteri, informează agenția de știri Reuters, scrie Mediafax.ro.

Tot duminică, Mike Pompeo, secretarul de Stat de la Washington, a amenințat Iranul cu introducerea de noi sancțiuni și o amplificare a izolării țării.

Abbas Araghchi, ministrul adjunct de Externe de la Teheran, a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Oficialul a precizat Iranul va începe să îmbogățească uraniul la o concentrație mai mare de 3,67% pentru a produce combustibilul necesar centralei atomice de la Bushehr.

În conformitate cu termeni Acordului atomic cu marile puteri, Iranul are voie să îmbogățească uraniu până la un nivel de puritate de 3,67%.

Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia doresc să mențină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu își respectă promisiunile făcute în acord, în mod particular privind eliminarea sancțiunilor economice.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău