Donald Trump acuză FBI și Ministerul Justiției de ''politizarea'' anchetelor în favoarea democraților

  • 02 Februarie 2018 18:30
Donald Trump acuză FBI și Ministerul Justiției de ''politizarea'' anchetelor în favoarea democraților

Președintele american Donald Trump a acuzat vineri poliția federală FBI și Ministerul Justiției că a "politizat" anchetele în favoarea adversarilor săi democrați, relatează Reuters și AFP.

"Cei mai înalți responsabili și anchetatori ai FBI și ai Ministerului Justiției au politizat procesul sacrosanct de anchetă în favoarea democraților și împotriva republicanilor", a transmis Trump pe Twitter, fără a da nume.

"Așa ceva ar fi fost de neconceput până foarte de curând", a adăugat liderul de la Casa Albă, ținând să precizeze că, spre deosebire de superiorii lor, agenții de rând sunt "grozavi".

Aceste acuzații la adresa FBI, extrem de rare din partea unui președinte, survin într-un moment în care Trump se pregătește să autorizeze publicarea unei note confidențiale elaborate de un congresmen republican controversat susceptibilă să pună agenția într-o lumină nefavorabilă. Directorul FBI, Christopher Wray, a arătat clar că nu susține publicarea acestei note.

Autorul notei - președintele republican al comisiei pentru informații a Camerei reprezentanților, Devin Nunes - a redactat acest document în pofida opoziției membrilor democrați ai comisiei, pe baza unor informații clasificate. Nota se referă la interceptările de către FBI ale comunicațiilor unui membru al echipei de campanie a lui Trump din 2016, în cadrul anchetei cu privire la presupusa ingerință rusă în alegeri.

Democrații se tem la rândul lor de o politizare a informațiilor de către putere, dar și de posibile efecte negative asupra anchetei procurorului special desemnat să investigheze posibila ingerință rusă, Robert Mueller.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău