Donald Trump a spus cât l-a costat președinția

  • 22 Octombrie 2019 10:15
Donald Trump a spus cât l-a costat președinția

Președintele american Donald Trump a afirmat luni că președinția l-a costat între două și cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi câștigat dacă ar fi continuat să își conducă afacerile în loc să intre în politică, relatează agenția de presă Reuters, care menționează însă că liderul de la Casa Albă nu și-a susținut afirmația prin dovezi, informează Agerpres.

Dar, "dacă ar fi să o fac din nou, aș face-o din nou instant, deoarece cui îi pasă? Dacă îți permiți, ce mai contează?", a declarat el presei.

"Indiferent dacă am pierdut două miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai puțin, nu contează. Nu-mi pasă. Fac asta pentru țară. O fac pentru oameni", a mai spus Trump.

Nu există însă dovezi că Trump a pierdut miliarde de dolari de când a devenit președinte. Averea sa netă de 3,1 miliarde de dolari a rămas neschimbată față de anul trecut, a scris în martie revista Forbes.

După ce Trump a făcut o declarație similară în august, Forbes a scris că președintele "nu pierde 3-5 miliarde de dolari", deoarece "câștigul său este departe de a ajunge la trei miliarde de dolari".

Deși averea personală a lui Trump a rămas constantă în ultimul an, el a urcat în lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume, în contextul în care zeci de magnați au suferit pierderi financiare, iar asta în timp ce holding-urile sale imobiliare și-au păstrat mai bine valoarea.

Spre deosebire de alți președinți americani recenți, Trump a refuzat să își facă publice returnările de taxe pe venit și s-a luptat cu Congresul și cu instanțele să își țină secretă situația financiară.

Trump și-a exprimat luni nemulțumirea că este nevoit să își schimbe decizia de a găzdui summitul G7 din iunie la stațiunea sa de golf din Miami.

Intenția sa de a organiza evenimentul la stațiunea de golf Trump National Doral din Miami a fost criticată puternic atât de republicani, cât și de democrați, care au spus că lasă impresia că profită de faptul că este președinte.

Trump a criticat ceea ce el a numit "această clauză de retribuții falsă", o prevedere din Constituția SUA care spune că președinții și congresmenii nu trebuie să profite de funcția lor. Criticii îl acuză frecvent pe Trump că încalcă această clauză privind retribuțiile.

El a spus că ar fi organizat summitul în stațiune sa de golf fără niciun cost pentru contribuabilii americani, dar că acum va căuta alte locuri. "Dar nu cred că vor fi la fel de interesante sau de bune", a afirmat Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău