Donald Trump a fost testat din nou negativ pentru coronavirus și va mobiliza personal militar în New York, principalul focar din SUA

  • 03 Aprilie 2020 08:54
Donald Trump a fost testat din nou negativ pentru coronavirus și va mobiliza personal militar în New York, principalul focar din SUA

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că s-a supus unui al doilea test joi, folosind un diagnostic rapid, care a produs un rezultat în mai puțin de 15 minute și care a stabilit că nu a fost infectat cu noul coronavirus, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Cred că l-am făcut chiar din curiozitate să văd cât de repede funcționează”, a declarat Donald Trump, care și luna trecută a fost testat negativ după ce a intrase în contact cu un oficial brazilian care ulterior a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

În cadrul informării de presă zilnice de la Casa Albă, președintele Trump a anunțat planurile de operaționalizare, de către personalul militar și federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă față fluxului de pacienți. New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din SUA, cu peste 90.000 de cazuri confirmate.

Consilierul prezidențial Jared Kushner, membru al grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măști de protecție N-95 pentru a ajuta cadrele medicale să facă fața situației luna următoare.

Donald Trump, care inițial a minimalizat amenințarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea, pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esențiale pentru menținerea în viață a pacienților contaminați cu COVID-19 și care se confruntă cu probleme respiratorii. Liderul de la Casa Albă a mai informat că a folosit legislația pentru a solicita companiei General Motors să producă mai multe măști N-95.

„Avem peste 100.000 (ventilatoare) care se produc chiar acum sau a căror producție va porni în curând”, a mai spus Trump. Totodată, președintele SUA a informat despre recenta conversație cu directorul general al General Motors, Mary Barra, care i-a confirmat că producția de ventilatoare va începe în curând.

Medicul președintelui american, Sean Conley, a anunțat într-o informare publicată de Casa Albă că Donald Trump a fost supus unui nou test creat de Laboratoarele Abbott, al cărui rezultat este gata în 15 minute. „Este sănătos și fără simptome”, precizează scrisoarea medicului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău