Donald Trump a fost denunțat după ce ar fi făcut o promisiune „tulburătoare” unui lider străin în ceea ce privește Ucraina

  • 20 Septembrie 2019 16:25
Donald Trump a fost denunțat după ce ar fi făcut o promisiune „tulburătoare” unui lider străin în ceea ce privește Ucraina

Un oficial al serviciilor americane de informații a depus o plângere împotriva lui Donald Trump, după ce președintele SUA ar fi făcut o promisiune „tulburătoare” unui lider străin, informează presa internațională, care relatează că denunțul ar face referire la Ucraina, informează MEDIAFAX și digi24.

Președintele SUA a negat însă incidentul, catalogând relatările pe această temă drept „fake news”.

Momentan se cunosc puține detalii despre denunț, care a fost depus pe data de 12 august.

Într-o scrisoare trimisă Congresului SUA, Michael Atkinson, inspector general al Comunității de Informații, afirmă că denunțul este credibil și face referire la „o problemă gravă sau flagrantă, abuz sau încălcarea legii” care implică informații clasificate, relatează BBC News și The Guardian.
Publicațiile The Washington Post și The New York Times au relatat că denunțul face referire, cel puțin parțial, la Ucraina, potrivit unor oficiali americani.

Într-un interviu acordat joi seară postului CNN, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a oferit răspunsuri contradictorii când a fost întrebat dacă a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe fostul vicepreședinte american Joe Biden, care este unul dintre potențialii contracandidați ai lui Trump la scrutinul prezidențial din 2020. Inițial, Giuliani a calificat drept ridicolă afirmația, pentru ca ulterior să admită și să spună că este mândru de acest lucru.

În urmă cu câteva săptămâni, Giuliani și-a anulat o călătorie în Ucraina din cauza unui potențial conflict de interese între legăturile sale cu Casa Albă și aparenta sa misiune de a obține informații compromițătoare despre Biden, al cărui fiu a fost la un moment dat implicat în afaceri cu o companie de energie din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău