Donald Trump a condamnat violențele izbucnite între militanții extremei-drepte și contraprotestatarii din Virginia

  • 13 August 2017 11:46
Donald Trump a condamnat violențele izbucnite între militanții extremei-drepte și contraprotestatarii din Virginia

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat sâmbătă seara violențele care au izbucnit între militanții extremei-drepte și contraprotestatarii ce au luat cu asalt pitoreasca localitatea Charlottesville cu ocazia marșului ”Uniți Dreapta”, scrie News.ro.

”Cu toții trebuie să fim uniți și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu există niciun loc pentru o asemenea violență în America”, a scris președintele american într-un mesaj postat pe Twitter:

Autoritățile locale au aprobat un marș al extremei-drepte, dar au anulat evenimentul și au declarat o stare de urgență după ce ciocniri violente au izbucnit între militanții pentru supremație rasială și contraprotestatarii din Charlottesville.

Mii de persoane sunt așteptate în Charlottesville pentru a demonstra fie pentru sau împotriva ”Uniți Dreapta”, la doar câteva ore după ce sute de extremiști de dreapta s-au plimbat cu torțele aprinse și au scandat ”viețile albilor contează” în campusul Universității din Virginia.

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, le-a cerut locuitorilor să stea departe de marșuri, dar sute de persoane s-au adunat deja de la primele ore ale dimineții în Charlottesville.

Autoritățile locale au arestat mai multe persoane după ce au declarat ilegală adunarea din parcul Emancipării.

De asemenea, două persoane au suferit răni superficiale în urma ciocnirilor violente din Charlottesville.

Mai mulți protestatari sunt acuzați că au folosit sprayuri cu piper în timpul ciocnirilor violente, iar un jurnalist a precizat că militanții extremei-drepte, dintre care unii îmbrăcați în uniforme, au început să arunce cu sticle și să devină violenți chiar înainte de ora oficială de începere a marșului ”Uniți Dreapta”.

Acest marș are loc la o lună după o demonstrație mult mai mică din Charlottesville, la care au participat câțiva zeci de membri ai Ku Klux Klan.

Tensiunile au izbucnit după ce autoritățile locale au anunțat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus forțele Confederației în timpul Războiului Civil din SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău