Domnica Manole declară că nu l-a votat pentru funcția de președinte la Curtea Constituțională pe Vladimir Țurcan

  • 20 August 2019 13:48
Domnica Manole declară că nu l-a votat pentru funcția de președinte la Curtea Constituțională pe Vladimir Țurcan

Judecătoarea Curții Constituționale, Domnica Manole, declară că nu l-a votat pentru funcția de președinte al Înaltei Curți pe Vladimir Țurcan, după ce ieri a refuzat să facă public votul său, argumentând cu ”secretul deliberării”.

Totodată, ea a cerut astăzi, mai devreme, revizuirea hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale, pe motiv că „au devenit cunoscute parțial rezultatele votului secret la alegerea președintelui CC” și existând „suspiciunea rezonabilă că rezultatele votării secrete au fost trucate”.

Amintim că ieri, o altă judecătoare a Curții Constituționale, Liuba Șova, a declarat că procedura de alegere a lui Vladimr Țurcan ar fi fost aranjată. Ea a declarat la TV 8 că primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, care îi sugera să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte. Magistrata a mai spus că a fost înaintată la funcția de președinte al CC de către judecătorul Nicolae Roșca și că a acumulat 2 voturi, dintre care unul a fost al ei însăși. Restul 4 voturi au mers spre candidatura lui Vladimir Țurcan, care s-a propus singur pentru funcția de președinte.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut, ulterior anularea rezultatelor alegerii președintelui CC și a subliniat că organele competente trebuie să se autosesizeze și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău