Doi se bat, al treilea câștigă (Ziarul Național)

  • 07 August 2014 09:35
Doi se bat, al treilea câștigă (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 7 AUGUST 2014

 

Doi se bat, al treilea câștigă. Rusia a găsit ȚARA care să-i livreze legume și fructe în locul R. Moldova, anunta Ziarul National. Rusia va propune Turciei să suplimenteze exporturile de fructe și legume pentru a compensa interzicerea produselor similare din Polonia și Republica Moldova, afirmă Serghei Dankvert, șeful Autorității sanitare ruse (Roselhoznadzor). Polonia și Republica Moldova erau concurenți puternici ai Turciei, a declarat directorul Roselhoznadzor, înaintea întâlnirii cu un oficial din Ministerul turc al Agriculturii. "Turcia a reușit să suplimenteze rapid exporturile de fructe și legume", a precizat Dankvert.

Ziarul National mai scrie că Guvernul va compensa pierderile producătorilor și procesatorilor de mere și prune suferite din cauza restricțiilor impuse de Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de către premierul Iurie Leancă în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu fermierii. Totodată, premierul a declarat că Guvernul va purta discuții cu furnizorii de energie electrică și gaz, precum și cu reprezentanții sectorului bancar, pentru a-i determina să diminueze presiunea asupra fermierilor și procesatorilor.

Poroșenko a mâncat "un măr împotriva lui Putin", remarca Timpul. Noul președinte ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, a susținut Campania publică din Polonia “Mâncați mere împotriva lui Putin”. Informația a fost confirmată de administrația prezidențială de la Kiev. O campanie lansată pe Twitter – “Mâncați mere împotriva lui Putin” – îi îndeamnă pe polonezi să răspundă cu umor embargoului rus asupra fructelor și legumelor din țara lor, anunțat de Moscova în replică la noile sancțiuni occidentale împotriva Rusiei.

Doi foști polițiști care au maltratat-o pe ex-deputata Valentina Cușnir în timpul violențelor din aprilie 2009 au fost achitați de instanța de judecată, citim in Adevărul. Conform materialelor acuzării, în seara de 7 aprilie 2009, în preajma Pieței Marii Adunări Naționale, inculpații au înjurat-o pe fosta deputată, au îmbrâncit-o, si i-au aplicat multiple lovituri. Fostul deputat Valentina Cușnir califică decizia magistraților, drept „un atac la democrație în Republica Moldova”.  ”Mâinile judecătorului au fost dezlegate de la bun început de procurori. Mai târziu voi analiza acțiunile fiecăruia”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL Valentina Cușnir, aflată acum la muncă în Italia.

Ziarul de Gardă, scrie astazi  cine sunt oamenii de afaceri, deputații, miniștrii sau procurorii care arendează pădurile din R. Moldova, dar și cine este executorul judecătoresc care și-a „tras” un onorariu mai mare decât suma primită de victimă după un proces de judecată care a durat 6 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău