Doi cetățeni ai Federației Ruse, judecați în Republica Moldova pentru declarații mincinoase după ce au pretins că au fost deposedați de aproape 50 milioane de lei

  • 06 Martie 11:31
Doi cetățeni ai Federației Ruse, judecați în Republica Moldova pentru declarații mincinoase după ce au pretins că au fost deposedați de aproape 50 milioane de lei

Doi cetățeni ai Federației Ruse for fi judecați în Republica Moldova, într-un dosar privind prezentare cu bună-știință a declarațiilor mincinoase organului de urmărire penală, a informat miercuri, 6 martie, Procuratura Anticorupție (PA).

Cauza penală a fost pornită în decembrie 2020, în baza unui denunț, ulterior fiind conexate și alte cauze penale, a transmis sursa citată.

Astfel, potrivit probelor administrate, cei doi cetățeni ai Federației Ruse, au prezentat cu bună știință organului de urmărire penală, în calitate de martor, declarații mincinoase, în vederea obținerii unor foloase materiale, precum că, în calitatea lor de administratori și beneficiari ai unei companii ar fi fost deposedați ilegal de o creanța în valoare de peste 46 milioane lei, fapte care nu corespundeau realității.

PA susține că cei doi învinuiți s-au eschivat de la organul de urmărire penală, finalizarea urmării penale fiind în lipsa acestora, iar pentru că se cunoștea locul aflării lor peste hotarele țării, le-a fost înaintată acuzarea prin comisie rogatorie, ordonanțele de punere sub învinuire aducându-li-se la cunoștință de către reprezentanții organelor competente ale Federației Ruse, cu prilejul executării cererii de asistență juridică internaționale înaintată de PA. 

Astfel, învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția de comiterea infracțiunii incriminate, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Totodată, în vederea garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru pe bunurile deținute în proprietate de către învinuiți, în valoare de aproximativ 120 000 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău