Doi candidați au fost înregistrați pentru a participa la alegerile parlamentare noi

  • 25 Ianuarie 2020 09:55
Doi candidați au fost înregistrați pentru a participa la alegerile parlamentare noi

Ion Mereuță, din partea Partidului Democrat și Ștefan Gațcan, din partea Partidului Socialiștilor, au fost înregistrați de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale numărul 38, Hâncești în calitate de candidați la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Despre aceasta a comunicat pentru IPN, Zinaida Dubceac, președinta CECE Hâncești.

Potrivit Zinaidei Dubceac, din 15 ianuarie și până vineri, 24 ianuarie, au fost depuse opt cereri privind înregistrarea grupurilor de inițiativă. Între timp două dintre acestea, deja înregistrate, au colectat semnăturile necesare în vederea susținerii candidaților. În urma verificării, CECE Hâncești a decis înregistrarea lui Ion Mereuță și a lui Ștefan Gațcan.

Zinaida Dubceac a mai spus că patru grupuri de inițiativă, deja înregistrate, colectează semnături pentru susținerea candidaților: Vitalie Balinschi din partea Partidului Politic Șor, Vlad Țurcanu – Partidul Unității Naționale, Olesea Stamate – PAS și Dorin Chirtoacă, din partea Blocului Electoral Unirea.

Vineri, 24 ianuarie, în utilima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă și de solicitare a listelor de subscripție, cereri au depus Anatolie Postolachi, din partea Partidului Liberal Democrat și Grigore Cobzac, care candidează independent. În privința acestora, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile pentru a decide înregistrarea sau neînregistrarea lor.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău