Dodon susține că deschiderea unui Oficiu NATO la Chișinău se datorează victoriei lui la prezidențiale

  • 30 Noiembrie 2016 11:41
Dodon susține că deschiderea unui Oficiu NATO la Chișinău se datorează victoriei lui la prezidențiale

Guvernarea de la Chișinău și puterile occidentale se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece după ce va fi învestit în funcție se va opune acestor tentative, susține președintele ales, Igor Dodon, după ce a fost anunțată semnarea acordului de înființare a unui Oficiu de Legătură al NATO la Chișinău.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon reafirmă teza potrivit căreia ar exista amenințări la adresa neutralității Republicii Moldova și spune că Occidentul ar putea să pună condiții ca procesul de integrare europeană să fie însoțit de cel de aderare la NATO.

În același timp, Igor Dodon nu a făcut nicio referire la retragerea forțelor militare ale Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele internaționale, precum și transformării operațiunii actuale de menținere a păcii într-o misiune multinațională civilă cu mandat internațional.

Amintim că premierul Pavel Filip și Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltemberg, au semnat marți, 29 noiembrie, la Cartierul General al NATO din Bruxelles Acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chișinău. 

Cei doi și-au reafirmat, cu această ocazie, angajamentul ferm pentru neutralitatea și integritatea Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău