Dodon s-a înțeles cu Putin cu privire la prețul gazelor și i-a raportat liderului de la Kremlin despre întâlnirile sale de la Bruxelles

  • 07 Septembrie 2019 20:46
Dodon s-a înțeles cu Putin cu privire la prețul gazelor și i-a raportat liderului de la Kremlin despre întâlnirile sale de la Bruxelles

Președintele Igor Dodon, care a avut sâmbătă la Moscova o nouă întâlnire cu liderul de la Kremlin, susține că a ajuns la o înțelege cu privire la prețul gazelor, care nu va crește, ci dimpotrivă, ar urma să fie redus.

„Am ajuns la o înțelegere de principiu și am coordonat următorii pași de colaborare în sfera aprovizionării cu gaze, ceea ce ne permite să afirmăm deja la această etapă că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește. Începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești, furnizate Moldovei, va scădea”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook, într-o postare plasată după întrevederea cu Putin.

De asemenea, el menționează că a discutat cu președintele rus mai multe chestiuni legate de politica internă și externă a R.Moldova și că a mulțumit părții ruse „pentru susținerea acordată în procesul de transfer pașnic al puterii”.

„Totodată, i-am comunicat președintelui Federației Ruse despre activizarea contactelor cu oficiali de rang înalt din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre (FR, UE și SUA), despre rezultatele recentei întrevederi de la Bruxelles cu conducerea UE și NATO, precum și despre discursul pe care îl voi rosti la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU”, scrie președintele Dodon.

Cu referire la reglementarea conflictului din Transnistria, mai spune că a menționat „necesitatea conjugării eforturilor tuturor participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, cu scopul identificării unui model politic eficient, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău