Dodon, portavoce a PSRM: Dacă socialiștii și-ar dori, ar crea o majoritate parlamentară timp de o săptămână

  • 21 Septembrie 10:30
Dodon, portavoce a PSRM: Dacă socialiștii și-ar dori, ar crea o majoritate parlamentară timp de o săptămână

Dacă socialiștii și-ar fi dorit, ar fi creat singuri majoritatea parlamentară timp de o săptămână după modelul care a existat în Parlamentul precedent, dar PSRM nu-și dorește acest lucru. Declarația a fost făcută de președintele R.Moldova, Igor Dodon, lider informal al PSRM, într-o emisiune la RTR Moldova.

Potrivit lui dodon, socialiștii nu vor face acest lucru pentru că sunt „altfel”, transmite IPN.

„Noi nu vom face acest lucru pentru că noi suntem altfel, pentru că noi nu pentru aceasta am riscat la începutul lunii iunie, când am mers la crearea acestei majorități”, a declarat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon spune că rândurile socialiștilor se va completa cu încă un deputat în curând. El s-a referit la alegerile oganizate în cele patru circumscripții uninominale odată cu scrutinul local, la 20 octombrie.

„Eu cred că fracțiunea socialiștilor se va mări doar din contul unor atare situații – când vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în circumscripții”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon vede doar două scenarii în ceea ce privește viitorul politic în Parlament: fie actuala majoritate se păstrează și își duce la bun sfârșit mandatul, fie alegeri anticipate.

Președintele nu exclude, însă, faptul că din actuala coaliție de guvernare ar putea să se retragă unul dintre partidele care formează blocul ACUM.

„Un plus al eventualelor alegeri parlamentare ar fi că numărul democraților în Parlament ar fi mult mai mic, iar reprezentanți ai Partidului Șor n-ar fi deloc, cel mai probabil. Dar merită pentru aceasta să ne riscăm șansele? Nu este cert că după alegeri s-ar putea crea o asemenea coaliție”, susține Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
1,82 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C
Thu
7 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău