Dodon a reacționat la investigația RISE, într-un interviu pentru presa de la Kremlin

  • 08 Noiembrie 2022 11:24
Dodon a reacționat la investigația RISE, într-un interviu pentru presa de la Kremlin

Fostul președinte, Igor Dodon vizat într-o nouă investigație publicată, luni, 7 noiembrie, de către jurnaliștii de la RISE în colaborarea cu Centrul „Dossier”, vine cu o reacție, menționând că materialul a fost realizat la comandă și că acestă prezintă minciuni și falsificări. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit agenției de stat al Federației Ruse, TACC.ru, transmite Radio Chișinău.

Cu trei săptămâni înainte de apariția acestui articol, Ruble pentru Dodon, jurnalistul RISE i-a transmis lui Igor Dodon (prin intermediul e-mailurilor Partidului Socialiștilor și a ONG) niște întrebări referitoare la activitatea Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse. Solicitările au rămas fără răspuns.

După apariția investigației, luni, 7 noiembrie, Igor Dodon oferă un interviu pentru agenția de stat TACC. ru în care susține că: „Autoritățile moldovenești au recurs la minciuni și falsificări la adresa liderilor opoziției pentru a distrage atenția populației de la catastrofa economică în care au cufundat țara”.

Acest material realizat la comandă conține un amestec de minciuni, presupuneri și interpretări rău intenționate în scop propagandistic pentru a distrage atenția publicului pentru o zi de la catastrofa în care a fost cufundată țara de președintele Maia Sandu și de guvernul format de partidul său Acțiune și Solidaritate”, spune Dodon în interviu.

Jurnaliștii RISE Moldova, în parteneriat cu Centrul „Dossier”, au depistat șase transferuri bancare din Rusia destinate asociației obștești din Moldova condusă de fostul președinte socialist. Însumate, e vorba de peste 20 de milioane de ruble, echivalentul a circa 5 milioane de lei sau aproximativ 300 de mii de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău