Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina va avea premiera în luna februarie la Festivalul de Film de la Berlin. Regizorul se afla la Kiev în ziua invaziei rusești

  • 23 Ianuarie 2023 19:34
Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina va avea premiera în luna februarie la Festivalul de Film de la Berlin. Regizorul se afla la Kiev în ziua invaziei rusești

Filmul documentar „Superpower”, realizat de Sean Penn și care a fost filmat în Ucraina și cuprinde și imagini în care apare președintele Volodimir Zelenski, va avea premiera internațională luna viitoare, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, conform unui anunț făcut de organizatori, transmite DPA.

„Mai mult decât un documentar, ‘Superpower’ este cronica unui proiect de film pe care realitatea l-a schimbat în ceva mai puțin controlabil dar cu semnificații mai profunde”, conform unui comunicat al organizatorilor, scrie G4Media.

Actorul și regizorul american, laureat al premiului Oscar, s-a aflat la Kiev în 24 februarie 2022, chiar când Rusia lansa atacul de amploare asupra Ucrainei. De atunci, el a făcut mai multe călătorii în Ucraina.

„Țara noastră îi este recunoscătoare pentru curaj și sinceritate”, a scris despre Sean Penn anul trecut, într-un mesaj pe Twitter, Biroul Președintelui din Ucraina.

Festivalul de Film de la Berlin, care se va desfășura în perioada 16-26 februarie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, alături de Cannes și Veneția. La ediția din acest an au fost selectate 18 producții care intră în cursa pentru Ursul de Aur.

Documentarul lui Sean Penn nu se află în competiția pentru premii. Va fi proiectat în cadrul seriei Special Gala.

Directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek, a declarat că Sean Penn este așteptat la Berlin cu ocazia festivalului. De asemenea, există posibilitatea ca și președintele Zelenski să susțină o alocuțiune în cadrul evenimentului cinematografic.

Juriul festivalului va fi condus de actrița americană Kristen Stewart, iar regizorul Steven Spielberg va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău