DOC | Socialiștii cer redenumirea străzii Octavian Goga din Capitală în Aleksandr Suvorov. „Sunt încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice”

  • 28 Ianuarie 2020 15:02
DOC | Socialiștii cer redenumirea străzii Octavian Goga din Capitală în Aleksandr Suvorov.  „Sunt încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice” Publika

Șeful fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Serghei Afanascenco, și președintele asociației „Fraternitatea Cadeților”, Serghei Nazarenco, cer ca strada Octavian Goga din Capitală să fie redenumită în strada A. V. Suvorov.

Solicitarea este adresată Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare din cadrul Primăriei Chișinău, iar arhitectul-șef al municipiului planifică organizarea unei ședințe în legătură cu acest subiect. 

„Le amintesc tovarășilor socialiști că OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. 20, pentru o scurtă perioadă și prim-ministru, este adevărat că a avut viziuni politice de dreapta unii chiar le-ar spune de extremă, însă asta nu face să-i negăm opera literară care se învață în școli.
Pentru comparație, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Țarist către Dunăre și micșorare a influenței Imperiului Otoman în această zonă”, a afirmat președintele fracțiunii Partidului Liberal din cadrul CMC, Ion Cebanu.

Partidul Liberal declară că este împotriva unei asemenea modificări în denumirea străzilor și califică aceste intenții drept „încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice”. În același timp, consilierii liberali susțin că vor împiedica „asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziție de legislația națională și internațională”.

DOC | Socialiștii cer redenumirea străzii Octavian Goga din Capitală în Aleksandr Suvorov.  „Sunt încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice”

DOC | Socialiștii cer redenumirea străzii Octavian Goga din Capitală în Aleksandr Suvorov.  „Sunt încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău