Doborârea avionului MH17 | Rusia se retrage din consultările cu Olanda și Australia

  • 15 Octombrie 2020 14:28
Doborârea avionului MH17 | Rusia se retrage din consultările cu Olanda și Australia

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a declarat joi că este lipsit de sens să fie continuate consultările cu Australia și Țările de Jos asupra zborului MH17 al Malaysia Airlines prăbușit în estul Ucrainei, acuzând ambele țări că nu vor să stabilească adevărul, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului rus al afacerilor externe, investigațiile de până acum au fost unele părtinitoare și politizate.

La rândul său, ministrul de externe olandez Stef Blok a declarat că executivul de la Amsterdam "regretă foarte mult" decizia Rusiei de a se retrage din consultările cu Țările de Jos asupra accidentului aviatic. "Federația Rusă ne-a informat că a decis în mod unilateral să suspende negocierile privind răspunderea pentru prăbușirea zborului MH17. Țările de Jos regretă foarte mult această decizie. Este extrem de dureros pentru supraviețuitori", a subliniat ministrul olandez într-un comunicat.

Avionul companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur la 17 iulie 2014 a fost doborât de o rachetă lansată de pe un teritoriu controlat de rebeli pro-ruși în estul Ucrainei. Toți cei 298 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

După o anchetă internațională care a durat aproape șase ani cu privire la tragedia cursei MH17, patru acuzați au fost chemați să răspundă în fața justiției. Trei dintre ei sunt judecați in absentia începând din martie și doar unul dintre ei, Oleg Pulatov, a solicitat să fie reprezentat de un avocat, ceea ce face ca, în baza legislației olandeze, să nu poată fi considerat judecat în lipsă, deși nu este de față la proces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău