Dmitri Rogozin vine în Republica Moldova pentru a șantaja autoritățile de la Chișinău

  • 15 Noiembrie 2012 13:34
Dmitri Rogozin vine în Republica Moldova pentru a șantaja autoritățile de la Chișinău

Reprezentantul societății civile a părăsit Comisia Națională de Integritate, titrează Timpul.

Ea susține că acum Comisia Națională de Integritate nu are legitimitate în fața cetățenilor și nu își poate îndeplini mandatul pe potriva așteptărilor societății. Demisia Cristinei Cojocaru vine după ce mai multe ONG-uri au criticat procedura de alegere a prședintelui CNI, Anatolie Donciu.

Publicistul Petru Bogatu susține că trimisul Kremlinului la Tiraspol, Dmitri Rogozin, vine în Republica Moldova pentru a șantaja autoritățile de la Chișinău - ori deschideți consulatele, dă el de înțeles, ori rambursați datoriile Tiraspolului la gaz. Comentatorul mai observă că pofta lui Rogozin vine mâncând. La început vorbea doar de un consulat. Acum vrea două. E o șmecherie veche de când lumea: cere maximul ca să obțină minimul necesar.

Obama sau Romney? Cine este mai favorabil pentru RM? este un subiect comentat de Denis Cenușă pe blogul său. Atât timp cât democrația moldoveneasca va demonstra progrese, orice forță politică de la Washington va fi deschisă să ofere asistență Chișinăului. Totuși, autorul crede că ceea ce poate afecta R. Moldova este relația Statelor Unite cu actorii geopolitici din regiune, în special cu Rusia.

Mafia rusă, liberă să-și spele banii în Moldova, titrează Adevărul. Autoritățile n-au deschis niciun dosar penal pe marginea cazurilor de spălare de bani prin Banca de Economii și două firme moldovenești, despre care a scris presa, deși erau obligate să se autosesizeze.

Stăpânii gropilor de gunoi, alt subiect din Adevărul. Publicația relevă că sute de copii din țara noastră își duc veacul în stradă - hoinărind pe drumuri, prin gări sau prin parcuri, la ghenele de gunoi, unde caută ceva de mâncare sau adună sticle de vânzare. Asemenea unor pui de cuc, aceștia au rămas singuri într-o zi: excluși din familie, din viața socială, fără acte de identitate și, de multe ori, fără să știe măcar să-și scrie numele. Citiți în Adevărul de astăzi o investigație semnată de Cristian Mija.

Același cotidian mai notează că prezentarea studiourilor de animație din RM în cadrul Festivalului „Anim’est, precum și competiția românească, au umplut sala Cinematografului Odeon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău