Dmitri Rogozin a reluat criticile la adresa R. Moldova

  • 06 Iulie 2016 13:40
Dmitri Rogozin a reluat criticile la adresa R. Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reluat la Tiraspol criticile la adresa integrării europene a Republicii Moldova, susținând că orientarea spre Vest a autorităților de la Chișinău nu a dus la nimic bun.

Experții susțin că vizita oficialului rus în Republica Moldova nu are drept scop relansarea relațiilor economice, așa cum s-a anunțat, ci stimularea în continuare a separatismului și a unor candidați sprijiniți de Moscova la alegerile prezidențiale.

După întrevederea de la Ministerul Economiei de la Chișinău, de ieri, astăzi Dmitri Rogozin a avut întrevederi cu reprezentanți ai administrației de la Tiraspol. Printre altele, el a declarat, citat de presa din regiune, că Republica Moldova ar fi avut de pierdut din cauza orientării sale pro-europene, iar acum politicienii de la Chișinău doresc restabilirea relațiilor economice cu Rusia. El a subliniat că Moscova va cere ridicarea așa-zisei blocade economice instituită de către Chișinău asupra regiunii separatiste.

Scopul real al vizitei lui Dmitri Rogozin în Republica Moldova este de a alimenta în continuare separatismul, a comentat pentru Radio Chișinău fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Anatol Țăranu.

Și comentatorul politic Nicolae Negru consideră că vizita oficialului rus în Republica Moldova  este doar o simulare a încercărilor de relansare a relațiilor economice dintre cele două state. Scopul de facto al vizitei este dezbinarea Republicii Moldova și susținerea candidaților pro-ruși la alegerile prezidențiale din toamnă, potrivit lui Nicolae Negru.

Amintim că Dmitri Rogozin a avut ieri o întrevedere cu ministrul Economiei, Octavian Calmâc, cu care a convenit asupra elaborării unei foi de parcurs pentru relansarea relațiilor economice între cele două țări. De asemenea, s-a convenit ca în luna noiembrie la Moscova să fie organizată ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău