Dispozitive tehnice de 2 milioane lei, furate din Italia, depistate la o întreprindere agricolă în Colonița

  • 14 August 2023 15:16
Dispozitive tehnice de 2 milioane lei, furate din Italia, depistate la o întreprindere agricolă în Colonița

Dispozitive tehnice de circa două milioane de lei au fost ridicate de la o întreprindere agricolă din comuna Colonița. Potrivit oamenilor legii, dispozitivele furate din Uniunea Europeană ar fi fără acte de proveniență, iar în Moldova ar fi fost aduse prin contrabandă, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PCCOCS se arată că printre dispozitivele ridicate sunt vehicule de uz industrial, inclusiv măturătoare de străzi, generator electric, calculatoare portabile, motoare pentru barcă.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate urmare a sesizării Interpol, cu privire la un vehicul de uz industrial, măturător de străzi, furat din Italia. În timpul documentării cazului, ofițerii au constatat că, de fapt, aceștia o foloseau la colectarea resturilor de grâu în depozite.

De asemenea, oamenii legii au depistat și două containere pline cu diverse bunuri fără acte de proveniență, care ar fi fost introduse în Moldova prin contrabandă. Containerele conțin valori materiale de uz casnic, tehnic, tehnică de calcul, aparate electronice, calculatoare, încălțăminte, parfumuri, instrumente pentru construcții,  prezumtiv furate din Uniunea Europeană.

Bunurile au fost indisponibilizate pe durata investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care figuranții din dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău