Diplomat rus: ONU nu este o platformă adecvată pentru a discuta retragerea armatei ruse

  • 24 August 2017 17:45
Diplomat rus: ONU nu este o platformă adecvată pentru a discuta retragerea armatei ruse

Solicitarea autorităților de la Chișinău de a include subiectul cu privire la retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria, pe agenda Adunării Generale a ONU, nu va contribui la procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean în formatul 5+2.

Declarația aparține reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, care a comentat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include acest subiect pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la începutul lunii viitoare, transmite IPN.

Potrivit presei din regiunea transnistreană, diplomatul rus a spus că Adunarea Generală a ONU nu este o platformă adecvată pentru a discuta această problemă. El a numit decizia părții moldovenești „nu foarte prietenoasă și destul de neașteptată”, menționând că Rusia nu a fost avertizată în acest sens în prealabil.

„Desigur, acest lucru nu va contribui la menținerea procesului pașnic de soluționare a conflictului ce a fost stabilit cu mult timp în urmă prin formatul 5+2. Vom declara deschis acest lucru colegilor noștri moldoveni”, a mai spus Nebenzia, subliniind că o asemenea situație „reflectă neînțelegerile” la nivelul conducerii țării.

În același context, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat pentru presa din regiune că retragerea militarilor ruși din regiunea transnistreană reprezintă primul pas spre război, deoarece există posibilitatea aplicării puterii din partea Chișinăului. Acesta și-a exprimat speranța pentru protecție din partea Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:5,66 m/s
Tue
14
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
20
Arhivă Radio Chișinău