Dinu Plîngău, despre acuzațiile lui Ion Chicu: A trecut toate liniile roșii și, după depășirea crizei epidemiologice, vom aplica toate metodele legale pentru destituirea lui

  • 09 Aprilie 2020 18:48
Dinu Plîngău, despre acuzațiile lui Ion Chicu: A trecut toate liniile roșii și, după depășirea crizei epidemiologice, vom aplica toate metodele legale pentru destituirea lui

Deputatul PPDA, Dinu Plîngău, îl acuză pe premierul Ion Chicu de faptul că ar minți și ar face declarații iresponsabile și care instigă societatea la ură, după ce acesta i-a acuzat pe deputații Blocului ACUM de faptul că prevederile legii asumate de Guvern, privind măsuri legate de criza pandemică, au fost suspendate de Curtea Constituțională.

”Prin aceste declarații prim-ministrul a trecut toate liniile roșii și în consecință, imediat după depășirea crizei epidemiologice, vom aplica toate metodele legale pentru destituirea lui Ion Chicu din funcția pe care o deține”, a subliniat deputatul, care este și autorul sesizării examinate de Curtea Constituțională.

El a atenționat că solicitarea sa se referea la suspendarea a trei prevederi ”care aveau drept scop îmbogățirea unor grupuri de interese printre care se numără și niște deputați din Parlamentul Republicii Moldova”. Potrivit lui Dinu Plîngău, Curtea Constituțională și-a lărgit atribuțiile și a suspendat aplicarea întregului pachet de legi din asumarea Guvernului până la examinarea în fond a cauzei care va avea loc luni, la ora 12.00.

”Chicu este un mincinos care după pandemie nu doar că trebuie demis, dar trebuie să răspundă și pentru toate deciziile pe care le-a luat în ultima perioadă, pentru achizițiile netransparente și cu tentă frauduloasă, pentru ura care o seamănă în societate, pentru minciunile grosolane și pentru deciziile asumate în interesul unor grupuri mici de șmecheri din anturajul guvernării. (…) Chiar și în situația de criză, un grup mic de persoane care s-a pomenit la guvernare prin diferite conjuncturi nu poate face ce le trăsnește prin cap. Mai presus decât mine, decât Chicu, Dodon, decât acești vremelnici ,,nacialniși” sunt legile, Constituția și oamenii acestui stat”, a scris deputatul PPDA pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituțională a suspendat legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea și care venea cu mai multe măsuri de susținere a cetățenilor și agenților economici în perioada stării de urgență.

„Acesta este rezultatul acțiunilor iresponsabile, populiste ale politicienilor care au provocat suspendarea legii respective. Legea care a intrat în vigoare marți, cu alocarea acestor ajutoare necesare pentru populație, nu poate fi aplicată”, a declarat premierul, potrivit IPN.

În aceste condiții, Ion Chicu a menționat că va convoca membrii Guvernului pentru a discuta cum să acționeze în situația respectivă. El nu exclude probabilitatea că va trebui să convoace și Comisia pentru Situații Excepționale pentru a lua decizii „foarte radicale” în privința activității de mai departe.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău