Dinu Plângău și Lilian Carp susțin crearea unei platfome de comunicare a partidelor de dreapta, al cărei scop să fie integrarea europeană a Republicii Moldova

  • 11 Noiembrie 2023 14:35
Dinu Plângău și Lilian Carp susțin crearea unei platfome de comunicare a partidelor de dreapta, al cărei scop să fie integrarea europeană a Republicii Moldova

„Am propus crearea unei platforme de comunicare în care membrii partidelor pro-europene curate, care au o imagine pozitivă, să fie incluși în Comisia pentru Integrare Europeană. Acesta ar fi un mecanism de dialog”, a declarat Dinu Plângău, președintele Partidului Platforma DA, la emisiunea Punctul pe AZI de la TVR MOLDOVA. Aceeași idee a fost susținută din platoul emisiunii și de deputatul PAS Lilian Carp.

Potrivit lui Dinu Plângău, acesta ar fi un fel de Pact de la Snagov din România, fără să fie impus nimănui să semneze vreo hârtie

„Ar fi o masă de dialog, o conjugare a eforturilor în promovarea anumitor lucruri. Marea majoritate a dezvoltării Republicii Moldova nu constă doar în eforturile Guvernului. PAS are toată puterea la nivel central, dar există puterea și la nivel local”, a spus Dinu Plângău.

Președintele Partidului Platforma DA susține că războiul din Ucraina poate aduce o polarizare.

„Mulți și-au dat votul politic pentru PAS, iar cei care sunt supărați pe PAS și-au dat votul pentru extremă. Aceste alegeri ne-au demonstrat că este nevoie de reformarea actului de guvernare, pentru că sunt figuri la guvernare care s-au erodat. Alegerile locale au mai demonstrat că este nevoie de o alternativă pe dreapta, unde să meargă toți alegătorii pro-europeni dezamăgiți”, a spus Dinu Plângău.

La rândul lui, și deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul emisiunii că prioritatea numărul unu este consolidarea forțelor europene.

„Trebuie să ne fie clar că există partide care, în campania electorală pentru alegerile locale, au atacat dur PAS, iar aceste frustări trebuie depășite. Cu certitudine, prioritatea ar trebui să fie crearea unor majorități pro-europene”, a spus Lilian Carp.

Deputatul a precizat că dreapta s-a erodat și din cauza guvernării, dar și a atacurilor informaționale și a războiului hibrid.

„Noi trebuie să mergem să informăm lumea de ce este Uniunea Europeană este unica cale de dezvoltare a Republicii Moldova. Pornind de la această premisă, trebuie să pornim discuțiile cu partidele de dreapta care, la nivel național, au peste 10%. Această comunicare trebuie să înceapă, iar platforma de comunicare trebuie să fie drumul european al Republicii Moldova”, a spus Lilian Carp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău