Din luna noiembrie, încă cinci mii de copii merg la grădinițele din Chișinău

  • 09 Noiembrie 2020 14:45
Din luna noiembrie, încă cinci mii de copii merg la grădinițele din Chișinău

În grădinițele din municipiu Chișinău au fost înscriși peste cinci mii de copii care nu frecventau anterior instituția preșcolară, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău anunță că pentru prima data de la începutul epidemiei de COVID-19, în grădinițele din capitală a fost instituționalizați copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 4 ani care nu au frecventat anterior instituția preșcolară.

Astfel, în perioada 2 – 6 noiembrie, în grădinițe au fost înmatriculați 1757 de copii cu vârsta de 2 – 3 ani în 134 de grupe și 3481 de copii cu vârsta de 3 – 4 ani în 166 de grupe. În total, în 121 de instituții de educație timpurie din Chișinău au fost deschise grupe noi.

De asemenea, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a evaluat și monitorizat 30 de grădinițe la capitolul respectarea normelor anti-COVID, fiind înregistrate următoarele abateri: personalul nedidactic echipat necorespunzător; porțile de acces în instituții deschise pe parcursul zilei; nerespectarea de către părinți a graficul de venire/plecare; lipsa avizelor din curtea instituțiilor, cu informația pentru părinți.

În prezent, instituțiile de educație timpurie din capitală sunt frecventate de către 32 107 copii.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău