Din anul viitor, în școli va fi predată disciplina „Educația electorală”

  • 19 Octombrie 2022 10:13
Din anul viitor, în școli va fi predată disciplina „Educația electorală”

Din anul de studii 2023-2024, elevii din clasele a IX-a și a X-a vor putea obține cunoștințe de bază în domeniul electoral în cadrul disciplinei opționale „Educația electorală”, transmite MOLDPRES.

„Ce înseamnă pluripartidism, cum au evoluat alegerile și drepturile electorale, ce este o campanie electorală, cine sunt concurenții electorali, cum se votează, ce înseamnă fraudarea alegerilor, manipularea și dezinformarea? Studierea disciplinei va contribui la formarea, consolidarea culturii electorale prin abilitarea viitorilor votanți și votante să-și exercite și să-și apere drepturile și responsabilitățile democratice, să recunoască, să prevină și să contracareze dezinformarea, corupția și frauda electorală”, potrivit Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), scrie sursa citată.

Curriculumul a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD Moldova „Consolidarea democrației în R. Moldova prin alegeri incluzive și transparente”. Acesta este implementat cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul USAID și cel al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău pus la dispoziție prin Fondul pentru Buna Guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău