Din 7 iunie, Spania va lăsa să intre pe teritoriul său ''toate persoanele vaccinate'' din lumea întreagă

  • 21 Mai 2021 14:48
Din 7 iunie, Spania va lăsa să intre pe teritoriul său ''toate persoanele vaccinate'' din lumea întreagă

Spania, a doua destinație turistică mondială înaintea pandemiei, va lăsa să intre pe teritoriul său, începând din 7 iunie, "toate persoanele vaccinate" oricare ar fi țara lor de origine, a anunțat vineri șeful guvernului Pedro Sanchez, citat de AFP.

"Începând din 7 iunie, toate persoanele vaccinate și familiile lor vor fi binevenite în țara noastră, Spania, indiferent de țara lor de origine", a declarat Sanchez în cursul unei alocuțiuni în cadrul Salonului internațional al turismului Fitur.

Britanicii, care asigură în timpuri normale primul contingent de turiști în Spania, vor fi la rândul lor autorizați să vină liber începând de luni, în timp ce doar călătoriile considerate "esențiale" le erau permise până în prezent, a indicat Sanchez.

Ei vor putea să o facă "fără restricții și fără exigențe sanitare" și "nu vor trebui să se supună controalelor sanitare", a adăugat el, fără a preciza dacă aceasta înseamnă că turiștii britanici nu vor trebui să prezinte un test PCR negativ la sosirea lor în Spania, așa cum este cazul pentru toți călătorii care sosesc în această țară.

Totuși, Spania face parte pentru moment în continuare dintre țările considerate de risc de Londra, care cere cetățenilor britanici să efectueze o carantină la revenirea în țară, precum și un test PCR.

Această ridicare a restricțiilor vizează în total zece țări din afara Uniunii Europene ai căror rezidenți nu aveau dreptul până în prezent să vină în Spania decât pentru călătorii esențiale, precum Australia, Noua Zeelandă, Israel, China și Japonia.

Spania, care era a doua destinație turistică în lume după Franța înaintea pandemiei de COVID-19, speră să atragă în 2021 circa 45 milioane de turiști străini, jumătate decât erau înaintea pandemiei.

Britanicii reprezentau înaintea pandemiei primul contingent de vizitatori străini, cu 18 milioane de turiști în 2019.

Revenirea lor pe plajele de pe Costa del Sol, între altele, este crucială pentru Spania, care obținea din turism 14% din PIB-ul său înaintea pandemiei.

Intrările rezidenților din țările Uniunii Europene nu au fost niciodată limitate, dar acești vizitatori trebuie să prezinte un test PCR negativ.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău