Indonezia: Cel puțin 5 morți și 38 de persoane dispărute după viituri, în provincia Sulawesi de Sud

  • 14 Iulie 2020 14:08
Indonezia: Cel puțin 5 morți și 38 de persoane dispărute după viituri, în provincia Sulawesi de Sud

Cel puțin cinci persoane au murit și alte 38 sunt date dispărute în urma unor viituri produse marți în provincia indoneziană Sulawesi de Sud, au anunțat echipele de intervenție, citate de Xinhua, preluat de Agerpres.

 

 

Revărsarea unui râu, în urma ploilor abundente, a dus la inundarea unei regiuni din districtul Luwu Utara, după miezul nopții, a declarat Dadan Sarkas, reprezentant al serviciului pentru căutare și salvare din provincie.

Mai multe case, clădirea unei școli și instituții publice au fost deteriorate și acoperite de noroiul și apele al căror nivel a ajuns la aproximativ 50 de centimetri, a precizat Sarkas pentru Xinhua.

Locuitorii din zonă au fost nevoiți să fugă din calea apelor, potrivit lui Sarkas, care nu a oferit detalii suplimentare în condițiile în care este în desfășurare o evaluare a situației.

Unul dintre membrii echipelor de intervenție, Fajri Mursalin, responsabil din cadrul centrului de date din provincie, a declarat că o operațiune de căutare a persoanelor date dispărute este în curs de desfășurare. ''Până în prezent, cinci persoane au fost confirmate decedate, alte zece se află internate la un spital din Masamba și 38 sunt căutate", a declarat el pentru Xinhua, referindu-se la orașul Masamba.

În ceea ce privește numărul victimelor, Mursalin a declarat că bilanțul ar putea crește.

Indonezia este frecvent afectată de viituri, inundații și alunecări de teren în timpul sezonului ploios.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău