CEC a înregistrat primul candidat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

  • 22 Ianuarie 2020 16:47
CEC a înregistrat primul candidat la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

Democratul Ion Mereuță este primul candidat înregistrat oficial pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie, în circumscripția nr 38, Hâncești

Candidatul PDM a depus listele de subscripție cu semnături în favoare sa, la 20 ianuarie, iar astăzi, 22 ianuarie, Consiliul Electoral de Circumscripție l-a înregistrat pe Ion Mereuță în calitate de concurent electoral. 

Până în prezent, la organul electoral au fost înregistrate grupuri de inițiativă care să colecteze semnături în favoarea a trei candidați: reprezentantul Partidului Șor Vitalie Balinschi, socialistul Ștefan Gațcan și Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale.

Partidul Acțiune și Solidaritate a decis că o înaintează să candideze la funcția de deputat pe Olesea Stamate, fost ministru al justiției, iar Platforma DA a anunțat că ar putea desemna să participe la alegeri pe un reprezentant al diasporei – Mihai Druță. Acesta din urmă afirmă însă că ar participa la alegeri doar dacă este susținut și de alte partide proeuropene, după cum au precizat liderii Platformei DA.

Blocul Electoral Unirea îl va propune drept candidat pe liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Decizia a fost aprobată astăzi la o reuniune a reprezentanților partidelor din cadrul Mișcării Politice UNIREA care a avut loc la Hâncești, potrivit unui mesaj pe Facebook al lui Dorin Chirtoacă.

Vineri, 24 ianuarie, expiră termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat în circumscripția Hâncești la alegerile din 15 martie. Fotoliul de deputat în această circumscripție a devenit vacant după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandat după ce a fost ales primar de Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău