Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreședintele Gazprombank: „Rușii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

  • 27 Aprilie 2022 13:41
Dezertare din lumea lui Putin. Vicepreședintele Gazprombank: „Rușii îmi ucid tatăl. Lupt alături de Ucraina”

Igor Volobuev, numărul 2 în Gazprombank, a anunțat că a fugit din Rusia, scrie Moscow Times. citată de Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, Igor Volobuev, unul dintre cei mai importanți directori ai Gazprombank, a anunțat că a fugit din Rusia, pentru a lupta alături de forțele ucrainene.

„Volubuev, vicepreședintele Gazprombank, spune că a fugit să lupte alături de ucraineni”, scrie site-ul, „devenind astfel cel puțin al patrulea dintre marii lideri și reprezentanți politici de seamă care au părăsit țara”.

Potrivit site-ului The Insider, la care face referire și Moscow Times, Volubuev, originar din orașul Oktirka, din Ucraina, a spus că nu mai poate „să se uite la ce face Rusia patriei mele. Rușii îmi ucid tatăl, cunoscuții, prietenii. Tatăl meu a locuit o lună într-un subsol înghețat. Oamenii pe care îi cunoscusem toată viața mi-au spus să-mi fie rușine”.

Volobuev, care are 50 de ani și a lucrat timp de 33 de ani în companii legate de piața gazelor din Rusia, a declarat că a părăsit Rusia pe 2 martie și s-a alăturat forțelor de apărare teritoriale ucrainene.

„Putin este o crimă”

„Putin este o crimă”, a spus el. „Dar nu Putin este cel care comite acele crime, care fură totul, chiar și toaletele, cel care violează femeile, ci rușii. Și am și partea mea de responsabilitate: îmi va fi rușine pentru tot restul vieții."

„Nimeni nu știa de evadarea mea la Moscova”, a spus Volobuev, care a vorbit și despre moartea misterioasă a fostului vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, la Moscova și a managerului Novatek, Sergej Protosenia, în Spania. „Nu cred că a fost deloc o sinucidere”, a spus el pentru site-ul liga.net: „Știau prea multe”.

La sfârșitul lunii martie, Anatolij Chubais, fostul vicepremier al lui Boris Elțîn, a fugit din Rusia. Prim-vicepreședintele consiliului de administrație al Sberbank, Lev Khasis, și directorul general adjunct al Aeroflot Andrei Panov au fugit și ei, de asemenea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău