Deținătorii de patente amenință cu proteste: Indemnizațiile promise de Guvern sunt prea mici

  • 06 Mai 2020 12:30
Deținătorii de patente amenință cu proteste: Indemnizațiile promise de Guvern sunt prea mici

Deținătorii de patente și persoanele care desfășoară activitate individuală de întreprinzător amenință cu proteste. Aceștia sunt nemulțumiți de ajutorul care urmează să-l primească din partea statului, pe perioada în care nu și-au desfășurat activitatea din cauza pandemiei de COVID-19, stabilit în mărime de 2775 de lei. Opoziția susține însă că ajutorul e prea mic și propune, cel puțin, dublarea acestuia.

După ultima ședință a Comisiei Situației Excepționale premierul Ion Chicu a anunțat că s-a decis ca toți deținătorii de patente și cei care desfășoară activități individuale de întreprinzători să primească o indemnizație unică de la stat, egală cu valoarea ajutorului minim lunar de șomaj în mărime de 2775 de lei. Banii urmează a fi alocație pentru o perioadă de aproximativ două luni în care aceștia nu și-au putut desfășura activitatea din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență.

Suma de 2775 de lei promisă de Guvern este prea mică. Aceasta trebuie cel puțin dublată, având în vedere că persoanele respective nu au avut venituri timp de două luni, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari. El a declarat, în cadrul unui briefing, că patentarii sunt gata să iasă la proteste dacă nu vor primi mai mult sprijin de la stat.

Guvernul susține că pentru indemnizațiile oferite deținătorilor de patente vor fi necesare aproximativ 34 de milioane de lei, acestea urmând să fie achitate până la 30 iunie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău