Deținătorii de patentă NU sunt impresionați de decizia Guvernului, care le permite să activeze încă 2 ani

  • 06 Decembrie 2016 16:00
Deținătorii de patentă NU sunt impresionați de decizia Guvernului, care le permite să activeze încă 2 ani

Micii întreprinzători declară că nu sunt impresionați de decizia Guvernului de a prelungi activitatea în bază de patentă cu doi ani. Ei spun că nu au renunțat la proteste, ci doar le-au amânat, în așteptarea unei hotărâri a Parlamentului pe marginea acestui subiect.

Solicitat de INFOTAG, președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovan, a amintit că „la ședința consiliului economic de pe lângă prim-ministru a fost luată decizia că activitatea în bază de patentă va fi prelungită cu cinci ani, iar costul patentei va fi majorat până la nivelul inflației”.

Luni, însă, la ședința Guvernului, a fost luată o altă decizie, a subliniat el.

Potrivit lui Eugen Roșcovan, deținătorilor de patentă le convine mai mult varianta proiectului de lege care a fost transmis Parlamentului spre examinare în luna mai și care presupune anularea interdicția de a activa în bază de patentă.

"Noi nu am anulat acțiunea de protest, ci doar am amânat-o. Am avut o înțelegere cu prim-ministrul precum că deținătorii de patentă deocamdată nu vor ieși la proteste, iar premierul, la rândul său, în decurs de două săptămâni va lua o hotărâre și ne va da un răspuns", a spus președintele Asociației Micului Business.

Eugen Roșcovan a adăugat că "această săptămână este una finală și hotărâtoare".

Amintim că, potrivit unei decizii aprobate de guvern luni, pe 5 decembrie, micii întreprinzători își vor putea desfășura activitatea în bază de patentă încă doi ani, până la 31 decembrie 2018. Prevederea respectivă se va extinde, însă, doar asupra comercianților ce dețin la data 31 decembrie 2016 patente valabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău