Detalii NOI despre elicopterul din R. Moldova atacat în Afganistan, oferite de Autoritatea Aeronautică Civilă. A fost atacat cu un aruncător de grenade RPG

  • 25 Ianuarie 17:29
Detalii NOI despre elicopterul din R. Moldova atacat în Afganistan, oferite de 
Autoritatea Aeronautică Civilă. A fost atacat cu un aruncător de grenade RPG Deschide.md

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că, pe 25 ianuarie, un elicopter model MI-8 înregistrat în Republica Moldova a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând poduse alimentare.

Potrivit datelor de ultimă oră, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștea au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind înafara oricărui pericol.

„Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constat de către operatorul aerian, iar ulterior, în cazul unor noi detalii relevante vom reveni cu informații pentru presă. De luni, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri înafara Republicii Moldova”, se arată în comunicatul instituției. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chişinău
16 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 04 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău