Destinațiile de vacanță ale moldovenilor

  • 25 Iulie 2014 14:52
Destinațiile de vacanță ale moldovenilor

După un an de muncă și stres, vara este timpul potrivit pentru un concendiu. Cei mai mulți dintre moldoveni optează pentru o vacanță în străinătate: la mare sau la munte.

Oamenii sunt dispuși să facă economii timp de un an pentru a-și transforma visul de vară într-o realitate.

Tot mai puțini oameni sunt interesați să cunoască potențialul turistic al țării noastre. Astfel, în prima jumătate a anului 2013 doar 14 mii de excursioniști s-au implicat în turismul intern, cu 10 % mai puțin decât în anul 2012, arată datele statistice.

Destinațiile internaționale însă sunt la mare căutare. Din totalul celor plecați în străinătate, mai mult de 30 de procente dintre cetățenii Republicii Moldova preferă să călătorească în Bulgaria și Turcia, pentru România optează circa 12 procente.

Orice potențial turist trebuie să cunoască câteva reguli elementare înainte de a se avânta într-o călătorie.  Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alexandru Juraveli le recomandăturiștilor să țină cont de legile țării unde pleacă, de religia acesteia, precum și de condițiile climaterice.

Dacă anul trecut Ucraina era în topul preferințelor de vacanță, în acest an sunt depuse câte 4 sau 5 cereri săptămânal pentru o călătorie în zonă, spun reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în ultimele două luni circa 500 de mii de persoane au ieșit din țară prin punctele de trecere situate la frontierele moldo-ucrainene, în scădere comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Ministerul de Externe atenționează cetățenii care vor să călătorească în Crimeea că, potrivit Legii Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor și regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei, cetățenii străini urmează să traverseze linia administrativă a regiunii Crimeea doar prin prezentarea unor permise speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău