Deși Tiraspolul susține că va scoate posturile ilegale instalate în Zona de Securitate, refuză discutarea subiectului în cadrul ședinței CUC

  • 22 Ianuarie 2021 17:52
Deși Tiraspolul susține că va scoate posturile ilegale instalate în Zona de Securitate, refuză discutarea subiectului în cadrul ședinței CUC

Deși autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au anunțat că vor scoate posturile de control instalate ilegal în Zona de Securitate, reprezentanții acestora refuză discutarea subiectului în cadrul Comisiei Unificate de Control.

La întrunirea de ieri a Comisiei, delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind problemele stringente din Zona de Securitate și a propus pe agendă subiecte importante vizând prezența ilegală a așa-numitelor posturi „grănicerești” și abuzurile structurilor de forță din stânga Nistrului care încalcă drepturile fundamentale ale omului.

Potrivit unui comunicat al delegației de la Chișinău, aceste inițiative au fost sprijinite de către reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Comisie, dar au întâmpinat ”îndârjirea exponenților Tiraspolului. Aceștia de mai mult timp se opun includerii pe ordinea de zi a problemelor care tensionează continuu situația în Zona de Securitate și pe care ei le consideră cu trufie că nu ar ține de competența Comisiei Unificate de Control”, se mai arată în comunicat. 

În lipsă de consens, ordinea de zi nu a fost aprobată, iar din acest motiv ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control nu a fost deschisă. Pentru a nu periclita totalmente activitatea Comisiei, părțile s-au înțeles să desfășoare o ședință extraordinară, cu doar două subiecte pe agendă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău