Deputatul Radu Marian: Republica Moldova se află astăzi mai aproape ca niciodată de Europa

  • 27 Iunie 2023 14:50
Deputatul Radu Marian: Republica Moldova se află astăzi mai aproape ca niciodată de Europa

Rep. Moldova se află astăzi mai aproape ca niciodată de Europa, iar obiectivul de a deveni membră a Uniunii Europene în 2030 este complet realizabil, a declarat deputatul și vicepreședintele PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău.  La exact doi ani de când PAS, cel care și-a asumat parcursul european, se află la putere, Radu Marian recunoaște că viața cetățenilor nu s-a îmbunătățit substanțial, în contextul crizelor și războiului de la frontieră, transmite Radio Chișinău.

Deputatul PAS, Radu Marian, este de părere că Rep. Moldova se află astăzi mai aproape ca niciodată de Europa, iar obiectivul de a deveni membră a Uniunii Europene în 2030 este realizabil. Vicepreședintele PAS spune că există șanse bune pentru deschiderea negocierilor de aderare în acest an,  autoritățile reușind să avanseze pe cele nouă recomandări ale Comisiei Europei.

 „Evident că există mai multe lucruri pe care trebuie să le facem în continuare. Reforma justiției nu se face nici într-un an și nici în doi. Amintesc că în România au existat condamnări executorii pe dosare mari în patru-cinci ani după ce a început tot procesul. Evident ca va dura mai puțin la noi. Nu ne putem aștepta la rezultate peste noapte, dacă vrem să facem ca lucrurile să dăinuie în timp”, a spus Radu Marian.

La exact doi ani de când PAS deține guvernarea, Radu Marian recunoaște că viața cetățenilor Rep. Moldova nu s-a îmbunătățit substanțial, în contextul crizelor și războiului de la frontieră.

„Am avut niște provocări de ordin extern și, în primul rând, situația de securitate. În acești doi ani, principala noastră realizare, a tuturor, este că am reușit să menținem pacea în Rep. Moldova. De asemenea, am reușit să avansăm mult în ceea ce privește obiectivul nostru de integrare europeană”, a declarat Radu Marian.

Amintim că PAS a ajuns la guvernare în urma alegerilor parlamentare anticipate, desfășurate la începutul lunii iulie 2021. Următorul scrutin urmează să aibă loc peste doi ani.

Emisiunea integrală cu participarea deputatului și vicepreședintelui PAS, Radu Marian, va putea fi audiată marți, 4 iulie, începând cu ora 10. De asemenea, aceasta va putea fi urmărită în format video pe pagina de Facebook a Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău