Deputatul Igor Chiriac va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE

  • 23 Noiembrie 2022 10:40
Deputatul Igor Chiriac va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, Igor Chiriac, va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE). Evenimentul se va desfășura în perioada 24-26 noiembrie, la Varșovia.

Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, găzduită de Parlamentul Poloniei, este dedicată subiectului războiului din Ucraina, precum și rolului OSCE și al parlamentelor naționale în gestionarea consecințelor acestuia. De asemenea, participanții la Reuniune vor mai discuta despre criza de securitate și energetică, protecția drepturilor fundamentale ale omului în contextul conflictului armat și criza umanitară.

La eveniment sunt așteptați circa 200 de parlamentari din 52 de țări. Adunarea Parlamentară a OSCE a fost creată în 1990, fiind una dintre cele mai importante organizații internaționale în domeniul securității și al respectării drepturilor și libertăților democratice. În prezent, AP OSCE este constituită din 323 de parlamentari din 57 de țări, se arată în comunicatul legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău