Deputații vor examina astăzi proiectul de hotărâre referitor la desfășurarea referendumului de aderare la Uniunea Europeană

  • 16 Mai 08:26
Deputații vor examina astăzi proiectul de hotărâre referitor la desfășurarea referendumului de aderare la Uniunea Europeană

Parlamentul se întrunește astăzi în ședință. Deputații vor examina proiectul referitor la desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit proiectului, referendumul urmează să aibă loc pe 20 octombrie. Cetățenilor cu drept de vot li se va adresa întrebarea: "Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

Anterior, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că referendumul pentru modificarea Constituției poate fi organizat la 20 octombrie și nu contravine legii fundamentale.

Prin proiectul de lege pentru modificarea Constituției se propune, întâi de toate, reconfirmarea identității europene a Republicii Moldova și a ireversibilității parcursului european, precum și declararea integrării în Uniunea Europeană drept obiectiv strategic al Republicii Moldova. În urma referendumului, Constituția se va completa cu un nou capitol, INTEGRAREA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.

Mai multe sondaje de opinie realizate în ultima vreme în Republica Moldova arată că mai mult de jumătate dintre cetățeni se pronunță pentru aderarea statului la Uniunea Europeană.

La aceeași dată urmează să aibă loc și alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău