Deputații se vor întruni mâine în sesiune extraordinară pentru a acorda votul de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliță

  • 05 August 2021 11:58
Deputații se vor întruni mâine în sesiune extraordinară pentru a acorda votul de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliță

Deputații se vor întruni mâine în sesiune extraordinară pentru a acorda votul de încredere Cabinetului de Miniștri condus de Natalia Gavriliță și programului de guvernare.

Partidul Acțiune și Solidaritate, care deține majoritatea parlamentară, și-a anunțat sprijinul pentru viitorul executiv. Ședința Parlamentului este programată pentru mâine, cu începere de la ora 10.00.

Noul executiv va avea 13 ministere față de nouă în prezent și doi vicepremieri fără portofoliu – în domeniul Reintegrării și pentru digitalizare.

Programul de guvernare conține un șir de măsuri prioritare. În domeniul social, viitorul Guvern promite că va majora de la 1 octombrie pensia minimă care va ajunge la 2.000 de lei, iar în 2025, salariul mediu ar urma să fie cel puțin 15.000 de lei.

În domeniul justiție și anti-corupție, viitorul Guvern intenționează să asigure evaluarea judecătorilor și procurorilor.

O prioritate-cheie a politicii externe a noii guvernări de la Chișinău o va constitui integrarea în Uniunea Europeană.

Guvernul își va intensifica activitatea în vederea consolidării parteneriatului strategic cu România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău