Deputații PLDM au semnat o inițiativă lansată de PSRM

  • 02 Noiembrie 2015 19:06
Deputații PLDM au semnat o inițiativă lansată de PSRM

Deputații PLDM și PSRM vor depune în zilele următoare un proiect de lege pentru modificarea Constituțieipentru alegerea șefului statului direct de către popor.

Documentul a fost semnat de deputații celor două fracțiuni, iar liderul PDM Marian Lupu i-a criticat pe liberal-democrați că nu l-au discutat cu partidele pro-europene.

Amintim că anterior deputații liberal-democrați au semnat o inițiativă comună cu PD și PL privind organizarea unui alt referendum care să ducă la reducerea numărului de voturi necesare pentru alegerea președintelui de către Parlament. Ulterior, deputații PLDM și-au retras semnăturile de pe această inițiativă și au anunțat că lansează un alt proiect pentru ca șeful statului să fie ales în mod direct de către cetățeni.
Ieri și Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat procedura de colectare a semnăturilor pentru modificarea Constituției, astfel încât președintele prin vot direct.

Experții constituționaliști au însă opinii diferite în privința posibilității ca ventualele modificări să poată fi aplicate la alegerile prezidențiale planificate pentru  primăvara anului viitor.  Relatează Cornel Ciobanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău