Deputații Platformei DA se pronunță pentru o lustrației autentică și deconspiră tentativa de compromitere a acesteia de actuala majoritate parlamentară

  • 15 Decembrie 2020 14:25
Deputații Platformei DA se pronunță pentru o lustrației autentică și deconspiră tentativa de compromitere a acesteia de actuala majoritate parlamentară

Deputații Platformei DA se pronunță pentru o lustrației autentică și deconspiră tentativa de compromitere a acesteia de actuala majoritate parlamentară.

Într-o declarație a formațiunii, se subliniază că Igor Dodon nu ar fi capabil să-și asume înfrângerea la prezidențiale, fapt ce este de natură să deturneze voința cetățenilor de schimbare, exprimată în mod democratic în cadrul scrutinului.

Deputații Platformei DA atenționează că majoritatea parlamentară a propus proiectul său de lustrație, deși Igor Dodon ar fi torpilat ani în șir adoptarea unui proiect veritabil pe acest subiect. Prin proiectul așa numitei lustrații înaintat de deputații socialiști, ei ar urmări scopul de a înlocui șefii actuali ai Agențiilor de reglementare, cu persoane comode lor prin împărțirea funcțiilor decizionale din stat.

Proiectul Legii Lustrației elaborat de Platforma DA va fi unul complex, completat cu alte pagini din istoria RM, în așa fel, încât, odată puse în funcție mecanismele, să avem în viitorul apropiat o clasă politica curățată, lustrată, care să fie capabilă să facă față provocărilor noi, se arată în declarația Platformei DA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău