Deputații PDM și PSRM au discutat cu Ion Chicu despre declarațiile privind România. „Trebuie făcută o diferență între relațiile de suflet între țările noastre și declarațiile politice pe care le fac exponenții partidelor”

  • 25 Mai 2020 19:28
Deputații PDM și PSRM au discutat cu Ion Chicu despre declarațiile privind România. „Trebuie făcută o diferență între relațiile de suflet între țările noastre și declarațiile politice pe care le fac exponenții partidelor”

În cadrul ședinței Consiliului Coaliției desfășurată on-line, a fost abordată situația privind relațiile moldo-române, în contextul declarațiilor prim-ministrului Ion Chicu, făcute zilele trecute pe rețelele de socializare, anunță PDM, într-un comunicat.

Astfel, PDM susține că și-a exprimat îngrijorarea față de declarațiile premierului referitor la România și și-a manifestat recunoștința pentru ajutorul acordat de către București, indiferent de partidele aflate la guvernare.

La rândul său, premierul Ion Chicu și-a exprimat regretul, în cadrul ședinței, afirmând ceea ce i-a spus și ambasadorului român, Daniel Ioniță, că „declarațiile sale au fost interpretate în mod eronat drept denigratoare la adresa României”. El a mai spus că a reacționat, mai degrabă, la „acuzațiile nefondate repetate ale unui politician de peste Prut”.

„Părțile au convenit că și în continuare, România rămâne prieten și partener strategic al țării noastre și că Republica Moldova este recunoscătoare pentru tot suportul acordat, inclusiv pentru ajutorul de 3,5 mln euro oferit recent în lupta contra Covid-19. Totodată, majoritatea parlamentară consideră că trebuie făcută o diferență între relațiile de suflet între țările noastre și declarațiile politice pe care le fac exponenți ai diferitor partide, așa cum este și europarlamentarul vizat”, se arată în comunicatul PDM.

Amintim că premierul a venit cu un răspuns la criticile aduse de europarlamentarul Siegfried Mureșan Guvernului pe care-l conduce în ceea ce ține de implementarea reformelor și gestionarea crizei COVID-19. 

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi" buni. Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Si medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a declarat atunci premierul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău