UPDATE / Starea de urgență a fost prelungită pentru încă 60 de zile

  • 26 Mai 2023 19:47
UPDATE / Starea de urgență a fost prelungită pentru încă 60 de zile

Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 4 iunie 2023.

Deputații examinează la această oră solicitarea Guvernului de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în contextul războiului din proximitatea R. Moldova, scrie Radio Chișinău.

Premierul Dorin Recean a cerut prelungirea stării de urgență în legătură cu două riscuri majore.

Primul este afectarea infrastructurii energetice, asta ne privește pe noi direct. Tot pe noi ne privește direct și faptul că atunci când cetățenii din Ucraina sunt în întuneric, nu au apă, atunci se pornesc fluxurile migraționale. Vreau să vă amintesc că pe 18 mai și pe 20 mai, distrugerile erau foarte aproape de noi, la Odessa și la Nicolaev și erau distrugeri mari. Noi avem datoria să protejăm oamenii, să protejăm cetățenii. În acest context, Guvernul are nevoie de capacitatea de a lua decizii nu pur și simplu rapid, dar imediat”.

Amintim că starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie anul trecut, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, și a fost prelungită de mai multe ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău