Deputații BCS inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean. Reacția PAS

  • 13 Iulie 2023 08:25
Deputații BCS inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean. Reacția PAS

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au anunțat că vor iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Dorin Recean și că vor cere alegeri anticipate. Drept răspuns, purtătoarea de cuvânt a partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a declarat că anume guvernările anterioare sunt responsabile de faptul că Republica Moldova este un stat vulnerabil.

Deputații din opoziție, susținuți de fostul șef de stat Igor Dodon, au acuzat Executivul de incompetență și au spus că miniștrii nu mai reprezintă interesele cetățenilor țării. 

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată miercuri, 12 iulie, organizată de liderii PSRM și PCRM, Igor Dodon și Vladimir Voronin.

„Noi comuniștii, socialiștii, v-am preîntâmpinat că așa va fi, noi nu aveam așteptări de la această guvernare pentru că știam că ei nimic nu pot, nici în domeniul economic, nici social și nici în politica externă. Împotriva Rusiei, împotriva CSI”, a declarat Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că Republica Moldova este acum un stat vulnerabil din cauza guvernărilor anterioare, iar actuala guvernare este cea care a început repararea economică a țării. 

„Cei care au fost până acum la guvernare, printre care Igor Dodon, sunt direct responsabili de faptul că Republica Moldova este în continuare o țară vulnerabilă. Guvernarea lui Dodon s-a remarcat prin faptul că a subjugat țara intereselor străine. Ceea ce facem noi astăzi este să păstrăm pacea și liniștea, să începem recuperarea economică, să punem bazele independenței energetice a țării, să reformăm justiția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a declarat Adriana Vlas.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău