Deputați socialiști și un grup de susținători ai PSRM au protestat în fața Băncii Naționale a Moldovei. Reacția instituției

  • 16 Mai 2022 13:06
Deputați socialiști și un grup de susținători ai PSRM au protestat în fața Băncii Naționale a Moldovei. Reacția instituției

Deputați socialiști și un grup de susținători ai PSRM au protestat în fața Băncii Naționale a Moldovei, cerând demisia guvernatorului Octavian Armașu, dar și a guvernului.

Parlamentarul Vlad Bătrâncea, unul dintre fruntașii socialiști, a declarat că „nu poate fi tolerată dictatura incompetenților și a oamenilor ce deservesc interesele băncilor”.

Protestatarii au cerut, între altele, „stabilizarea prețurilor”, trecerea „BNM sub control popular”, iar prețurile – „sub controlul statului”.

BNM a difuzat azi un comunicat de presă în care precizează că promovează o politică monetară menită să asigure stabilitatea financiară. Măsurile întreprinse au scopul de a proteja pe viitor economiile și veniturile cetățenilor, se arată în comunicatul Băncii Centrale.

Precizăm că guvernatorul BNM, Octavian Armașu ar urma să fie audiat, în această săptămână, în ședința în plen a Parlamentului în contextul creșterii ratei inflației și a prețurilor. Propunerea a fost făcută de majoritatea PAS și susținută de opoziție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău