Deputat, despre mesajul lui Ion Chicu adresat presei: „Nu insultați. Nu atacați. Nu uitați - și jurnaliștii plătesc impozite din care ne vin salariile”

  • 04 Mai 2020 15:25
Deputat, despre mesajul lui Ion Chicu adresat presei: „Nu insultați. Nu atacați. Nu uitați - și jurnaliștii plătesc impozite din care ne vin salariile”

Deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Dumitru Alaiba a venit cu un comentariu după mesajul adresat jurnaliștilor de Ziua Libertății Presei, marcată ieri, 3 mai, de către premierul Ion Chicu.

„Domnul Chicu s-a pus pe dat sfaturi altora cum să-și facă munca de parcă excelează la jobul propriu. Vedeți-vă de treabă, domnule Prim ministru. Lăsați jurnaliștii în pace. Nu vă isprăviți și dați vina pe cei ce vă privesc că nu înțeleg. Mă întreb care ar fi motivația acestor atacuri săptămânale? Ce zace acolo? O faceți din plăcere, din ură, din frustrare, sau din prostie? Sunt sincer curios. Să știm cum să vă tratăm. Îmi este tot mai clar pentru ce v-a trebuit această stare de urgență. Pentru schemele lui Dodon și pentru a-i înlătura din cale pe cei ce vă încurcă. Presa, ONGurile, opoziția. Nu ați justificat NICICUM în fața parlamentului necesitatea stării de urgență, iar măsurile întreprinse pentru a gestiona pandemia în aceste două luni nu au demonstrat că ați avut nevoie cu adevărat de stare de urgență pentru altceva decât să-i înlăturați din cale pe cei ce nu vă plac. Iar jurnaliștii...jurnaliștii au văzut mai îngâmfați care au căzut jos de tot. Nu-i impresionați atât de ușor. Nu uitați un lucru - jurnalistul totdeauna are ultimul cuvânt. Vă mulțumesc pentru această postare. Eu abia-abia începeam să văd semne de decență în persoana dumneavoastră. M-ați trezit la realitate. Nu vă place cum scriu jurnaliștii despre voi? Vă simțiți neînțeleși? Munciți mai bine. Adresați motivele. Nu insultați. Nu atacați. Nu uitați - și jurnaliștii plătesc impozite din care ne vin salariile. Repet: vedeți-vă de treaba dumneavoastră. Fiecare să-și facă munca cât de bine poate. Să atacați presa timp aveți. Dar uite să administrați - nu prea”, a declarat Alaiba pe Facebook. 

Amintim că prim-ministrul Ion Chicu i-a felicitat pe jurnaliști cu ocazia Zilei libertății presei, exprimând apreciere pentru acei reprezentanți ai mass-media care "fac totul pentru a informa obiectiv cetățenii". Potrivit agenției INFOTAG, el a scris pe rețelele sociale că "întotdeauna a fost foarte deschis pentru presă și a prezentat informația așa cum este, fără a evita să spunem lucrurilor pe nume".

"Însă informația obiectivă nu prea aduce bani patronilor mediatici. Publicul a fost treptat învățat cu "Las fierbinți" și "Garcea" - aici se fac banii pe publicitate. N-o să mai vedeți emisiuni la "posturile independente" despre oamenii care muncesc, care nu se rușinează să spună că-s cetățeni ce țin la țara noastră. Artiștii noștri redutabili nu mai încap pe ecranele "protv-urilor" - manelele le-au luat locul. Opinia medicilor despre epidemie nu mai contează - "experții" polivalenți au ocupat platourile. Stimați patroni mediatici, învățați-vă să faceți business cinstit, spuneți adevărul oamenilor", a scris Chicu.

Potrivit lui Chicu, "pe piața fake-urilor voi nu mai puteți concura, oricât ați investi, căci rețelele vă iau "pâinea și untul" ". "Veți pierde mulți businessul, dacă nu vă schimbați atitudinea și nu livrați oamenilor informație. Și nici "finanțarea geopolitică" nu va mai fi o sursă durabilă", a menționat șeful Guvernului

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău