Denunț la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon în legătură cu declarațiile privind finanțarea PSRM din Federația Rusă

  • 08 August 2019 12:30
Denunț la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon în legătură cu declarațiile privind finanțarea PSRM din Federația Rusă

Partidul Unității Naționale (PUN) anunță că a depus ieri un denunț la Procuratura Generală împotriva președintelui Igor Dodon.

La baza denunțului sunt informațiile apărute în presă despre finanțarea din exterior a Partidului Socialiștilor, al cărui lider neformal este Igor Dodon. Mai exact, reprezentanții PUN fac referire la imaginile video în care Igor Dodon și Vlad Plahotniuc discutau despre o eventuală coaliție de guvernare, iar președintele a vorbit și despre finanțarea socialiștilor din Federația Rusă.

Președintele PUN, Anatol Șalaru, consideră că aceste informații sunt suficiente pentru a-l suspenda din funcție pe șeful statului și pentru a-l ancheta.

Informațiile apărute în presă sunt suficiente pentru suspendarea și anchetarea lui Igor Dodon. Este necesar ca această anchetă să înceapă cât mai repede pentru a nu permite ascunderea urmelor ce vizează finanțări venite din Federația Rusă. Această plângere vizează și elemente ce constituie atentat la securitatea națională a R. Moldova, sperăm ca noul procuror general interimar să acționeze cât mai urgent”, a declarat Anatol Șalaru.

În perioada 8-9 iunie, când R. Moldova intra în criză politică, în presă au apărut filmulețe de la o întâlnire dintre președintele Igor Dodon și ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în care cei doi discutau despre o eventuală coaliție de guvernare. În timpul, discuțiilor Igor Dodon a afirmat că Federația Rusă ar oferi bani Partidului Socialiștilor. Ulterior, Igor Dodon a spus că afirmațiile sale au fost rupte din context.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău