Delegația Republicii Moldova la ultima ședință CUC a solicitat ca prezența „grănicerilor” în Zona de Securitate, dar și abuzurile acestora să fie examinate

  • 13 Octombrie 2019 11:20
Delegația Republicii Moldova la ultima ședință CUC a solicitat ca prezența „grănicerilor” în Zona de Securitate, dar și abuzurile acestora să fie examinate

Prezența „grănicerilor” în Zona de Securitate, dar și abuzurile acestora necesită a fi examinate în complex. O propunere în acest sens a fost înaintată de delegația Republicii Moldova la ultima ședință Comisiei Unificate de Control, scrie Moldpres, cu referire la Biroul Politici de Reintegrare.

Delegația regiunii transnistrene este singura care, începând cu 11 iulie curent, se opune inițiativei reprezentanților Federației Ruse de a analiza și verifica situația creată în rezultatul acțiunilor unilaterale ale Tiraspolului. Din această cauză, părțile din nou nu au ajuns la o poziție de consens pe subiectele restante de pe ordinea de zi.

Au fost abordate, de asemenea, provocările organizate de către pretinsele structuri de securitate transnistrene în preajma localității Pohrebea, raionul Dubăsari, în perioada lunii august. Deși, în conformitate cu actele de bază care stabilesc competențele Comisiei, s-a convenit ca tema să nu fie tratată sub aspectul delimitării teritoriului, ci doar sub aspectul respectării regimului Zonei de Securitate, partea transnistreană distorsionează esența problemei.

Astfel, pe agendă s-a acumulat deja un număr considerabil de rapoarte săptămânale cu privire la situația în Zona de Securitate care nu au fost aprobate din motivul că fie nu reflectă încălcările constatate, fie nu au fost elucidate aspectele care să permită aprecierea obiectivă a abaterilor fixate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău