Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieței auto franceze

  • 01 August 2021 15:03
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieței auto franceze

Deficitul global de cipuri și creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei redresări solide a pieței auto franceze, a estimat duminică Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Până acum, CCFA previziona un avans al înmatriculărilor de autoturisme noi în Franța de 9-10% în 2021, dar datele ar putea fi revizuite în scădere, a avertizat un purtător de cuvânt al CCFA.

„Credem că ar putea fi dificil să înregistrăm vânzări de 1,8 milioane de vehicule anul acesta", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului de lobby al producătorilor auto.

Franța rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Italiei și Spaniei.

Anul trecut, înmatriculările de autoturisme noi în Franța au scăzut la 1,65 milioane de vehicule, de la 2,21 milioane de unități în 2019, în urma opririi producției fabricilor auto din cauza efectelor pandemiei.

Deficitul global de semiconductori și incertitudinile privind evoluția pandemiei afectează cei mai mulți producători auto, inclusiv grupurile auto Renault și Stellantis.

În iulie, vânzările de automobile în Franța au scăzut cu aproximativ 35%, la 115.713 unități, în timp ce în primele șapte luni ale anului piața auto franceză a înregistrat un avans de 16%, față de perioada similară din 2020, arată datele CCFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău