Deciziile judecătoarei Elena Costiuc, care urmează să se pronunțe referitor la recuzarea magistratului care ar fi trebuit să hotărască privind validarea alegerilor din Chișinău

  • 18 Iunie 2018 10:46
Deciziile judecătoarei Elena Costiuc, care urmează să se pronunțe referitor la recuzarea magistratului care ar fi trebuit să hotărască privind validarea alegerilor din Chișinău

Judecătoarea Elena Costiuc, care decide acum referitor la recuzarea magistratului care fi trebuit să se pronunțe în privința mandatului primarului ales, Andrei Năstase, a interzis presei filmarea și transmisiunea în direct a ședinței. Ea a permis jurnaliștilor să filmeze doar deschiderea ședinței și pronunțarea hotărârii. Reprezentantul CCCEC a cerut recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi.

Judecătoarea are precedente în acest sens, după ce nu a dorit să permită accesul presei la citirea unei decizii privind condamnare a unor protestatari, după o manifestație a Platformei Demnitate și Adevăr, din 24 aprilie 2016, față de guvernare și față de o decizie a Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă inițiativa organizării unui Referendum de modificare a Constituției. Ulterior, judecătoarea Elena Costiuc a permis accesul presei la pronunțare deciziei, dar a citit hotărârea întorcând spatele celor prezenți în sală.

Magistrata a refuzat accesul presei și la pronunțarea deciziei referitoare la primarului orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș.

Tot ea a pronunțat decizii privind arestarea preventivă a unor persoane învinuite de tentativă de omor asupra liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Judecătoarea Elena Costiuc a fost reconfirmată în funcție până la atingerea plafonului de vârstă în martie 2017 de către președintele Igor Dodon. 

În declarația sa de avere pentru anul 2017 sunt indicate venituri salariale de 195 929 de lei. Elena Costiuc mai deține un apartament cu suprafața de 87,6 m.p. în valoare de 911 148 Lei, deținut în proporție de 1/2 cotă-parte, cumpărat în 2015, precum și un automobil în valoare de 25 000 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău